YONEX AC102EX vs. Pro’s Pro Super Tacky Plus

Review overgrips

YONEX AC102EX vs. Pro’s Pro Super Tacky Plus

Vele spelers/speelsters in het badminton, tennis en squash verbruiken per jaar meters aan gripjes voor hun favoriete racket(s), zodat het het comfortabel blijft spelen tijdens het krijgen van zweethanden. De grip met je racket moet goed zijn, dus verwisselt men met regelmaat de overgrips van hen rackets. In deze review zetten we de Yonex AC102EX en de Pro’s Pro Super Tacky Plus naast elkaar…

YONEX AC102EX Super Grap

YONEX AC102EX Super Grap
Overgrip Yonex AC102EX Super Grap

Over deze grip kunnen we zeggen dat het zeer waarschijnlijk de meest populaire grip ter wereld is, zeker de meest verkochte grip binnen het assortiment van Yonex.

Yonex introduceerde de AC102EX in 1987 en claimt daarbij dat er genoeg grips van de AC102EX zijn gemaakt om de aarde 3x te omwikkelen. Dat is natuurlijk flink wat en dan lijkt het er zeker op dat deze overgrips zeer populair zijn. Maar wat vinden wij van deze grip?

Eigenschappen van de AC102EX

  • Dikte van de grip: 0,60 mm
  • Lengte van de grip: 120 cm
  • Breedte van de grip: 25 mm

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor vele belangrijk, zeker als de prijs wat hoger ligt, wil je ook hebben dat een grip langer meegaat dan een goedkopere grip. De duurzaamheid van de AC102EX is redelijk te noemen, al toont deze binnen enkele wedstrijden al slijtage van de toplaag, waar men met de duim tegen de grip duwt voor bijvoorbeeld het spelen van een backhand.

Voor de duurzaamheid geven wij drie sterren aan de AC102EX

Waardering: 3 uit 5.

Absorptievermogen

Als je flinke zweethanden hebt, verwacht je van de grip dat deze het zweet goed absorbeert, zodat je een goed contact met je racket blijft behouden en deze niet uit je handen zal glijden. Voor mensen met erge zweethanden vinden wij de AC102EX iets wat tegenvallen en daarom krijgt hij daarvoor drie sterren

Waardering: 3 uit 5.

Tacky (Kleverigheid)

De kleverigheid van deze grip is echt goed te noemen. Bij normale vochtigheid van de handen heb je bijzonder goede grip, waardoor het speelcomfort echt prettig is. Daarom geven wij voor Tacky vier sterren

Waardering: 4 uit 5.

Speelcomfort

Het speelcomfort met deze grip is echt zeer goed te noemen. Het voelt vertrouwd aan om met deze grip te spelen, het racket blijft goed in de hand liggen en dempt het gevoel met frame niet. Je blijft het gevoel van de shuttle/bal goed voelen, zodat de controle slagen met precisie kunnen worden uitgevoerd.

Daarom voor comfort geven wij 5 sterren

Waardering: 5 uit 5.

Prijs

Voor de meeste de belangrijkste vraag, “wat kost zoiets nou?” Zoals we bij Yonex gewend zijn, liggen de prijzen vaak net wat hoger dan bij de concurrentie. Ook met deze AC102EX ligt de prijs aan de hoge kant.

Daarom geven we deze grip dan ook maar 3 sterren voor de prijs

Waardering: 3 uit 5.

Pro’s Pro Super Tacky Plus

Pro's Pro Super Tacky Plus overgrip
Pro’s Pro Super Tacky Plus overgrip

Het merk Pro’s Pro is voor vele een minder bekend merk, maar dat neemt niet weg dat deze minder goed producten maakt. De Super Tacky Plus Overgrips van dit merk, zijn bij ons mateloos populair.

Eigenschappen van de Super Tacky Plus

  • Dikte van de grip: 0,50 mm
  • Lengte van de grip: 115 cm
  • Breedte van de grip: 25 mm

Duurzaamheid

De duurzaamheid van deze grip is zeer goed te noemen! Na meerdere wedstrijden te hebben gespeeld, zijn er nog geen slijtage plekken te bekennen en is het oppervlakte nog goed tacky (kleverig). Hiervoor geven wij deze dan ook 4 sterren

Waardering: 4 uit 5.

Absorptievermogen

Het spelen met flinke zweethanden is nooit prettig, maar deze grip heeft een goede absorptievermogen. De grip raakt niet heel snel verzadigd van het zweet in de handen van de speler. Wij geven daarvoor 4 sterren aan deze grip

Waardering: 4 uit 5.

Tacky (Kleverigheid)

Heel even hadden wij verwacht dat bij de naam Super Tacky Plus het racket zo wat in je handen zou blijven plakken. maar dat viel gelukkig reuze mee. Maar zoals de naam al aangeeft, heeft deze grip een bijzonder hoge kleverigheid, waardoor je een bijzonder goede grip hebt met je racket en deze zeker niet zal draaien in je handen, daarom past de naam Super Tacky Plus ook zeker bij deze grip.

Zeker 5 sterren waard…

Waardering: 5 uit 5.

Speelcomfort

Het spelen met deze grip is echt heerlijk, zeker omdat deze dunne grip van 0,5mm je grip nauwelijks dikker maakt en de demping zeker niet te hoog is, waardoor je de speeleigenschappen van je racket nog zeer goed voelt.

Ook hiervoor geven wij 5 sterren

Waardering: 5 uit 5.

Prijs

Als we kijken naar de prijs-kwaliteit, dan springt deze grip er met kop en schouders toch wel bovenuit. Betaalbaar! Dat is voor vele spelers/speelsters toch ook wel heel belangrijk.

Waardering: 5 uit 5.

Conclusie

Laten we beginnen dat zowel de YONEX AC102EX Super Grap en de Pro’s Pro Super Tacky Plus fantastische grips zijn met een hoog speelcomfort. Beide overgrips vallen goed bij ons in de smaak, maar de Pro’s Pro Super Tacky Plus springt er bij ons toch wel eruit, zeker als we de prijzen gaan vergelijken.

Als we bij beide grips een verpakking á 30 stuks vergelijken, betaal je voor de Pro’s Pro de helft minder als voor de Yonex. En dat is best veel voor menige speler/speelster.

Beide grips zijn in meerdere soorten verpakkingen te bestellen, maar ook in meerdere kleuren.

Welke overgrip kies jij?

Geef een reactie

Cart
Your cart is currently empty.