Aerobite vs. Aerobite Boost

YONEX Aerobite Boost

Aerobite vs. Aerobite Boost

De laatste tijd zie je steeds vaker de hybride bespanningen van Yonex opduiken, in deze bespreken we de badmintonsnaren Aerobite en de Aerobite Boost. Want wat zijn nu de echte grote verschillen tussen deze twee type snaren van Yonex. Waarom zijn ze nog niet zo populair als bijvoorbeeld de BG65 en/of de BG80?

Om meteen met de deur in huis te vallen, vragen veel bespanners voor het plaatsen van deze snaar wat meer euro’s dan een reguliere snaar als een BG65/BG65Ti. Dat is op zich goed te snappen, gezien de Aerobite/Aerobite Boost een stuk duurder is qua inkoop dan de BG65. Dat kan een reden zijn dat spelers de snaren links laten liggen en deze niet eens willen proberen, vanwege de prijs. Wel jammer, want de Aerobite (Boost) heeft zeker goede eigenschappen in zich, om een fijne snaar te zijn voor power en control.

YONEX Aerobite

YONEX Aerobite
YONEX Aerobite

De YONEX Aerobite uit twee type snaren met twee verschillende eigenschappen, wat totaal een Soft Feeling Bespanning met zich mee zal brengen. De Main-snaar heeft een dikte van 0.67mm en heeft een stroeve coating meegekregen. De cross-snaar is de Yonex Aerosonic en heeft een dikte van 0.61mm en voelt glad aan. De stugheid van de Main-snaar kunnen we ergens wel vergelijken met de Nanogy 98, al is die 0.01mm dunner dan de main-snaar van de Aerobite.

De snaar laat zich makkelijk bespannen, al ondervinden wij dat de cross-snaar net iets minder prettig bespant dan de main-snaar.

De speeleigenschappen van de de Aerobite zijn zeker niet slecht, door de stroeve coating op de main-snaar heb je goede grip op de shuttle bij o.a. de controle slagen. Qua repulsion zitten we inderdaad wat meer naar de Nanogy-snaren te denken. Geen keiharde impact op de snaren, maar wel echte power bij je smashes.

Ben je iemand die de overstapt van een hard feeling snaar (bijvoorbeeld de BG80) naar de Aerobite wil maken, dan raden wij je aan één kilogram hogere tension te pakken dan je gewend bent, anders gaat deze snaar je echt tegenvallen en wil je snel weer terug naar je vertrouwde BG80.

YONEX Aerobite Boost

YONEX Aerobite Boost
YONEX Aerobite Boost

Net zoals de Aerobite, is de Aerobite Boost ook samengesteld uit twee type snaren. De cross-snaar is net als bij de Aerobite ook 0.61mm en is ook de YONEX Aerosonic, dus zit het verschil echt in de main-snaar.

De main-snaar heeft de zelfde samenstelling en opbouw als de BG80, alleen is deze 0.04mm dikker, dus komt op 0.72mm. De main-snaar bevat net als de BG80 de high-modulus Vectran fibre, maar heeft wel een stroevere coating meegekregen dan de BG80. Verder voelt de main-snaar inderdaad harder aan de de main-snaar van de Aerobite.

Qua speeleigenschappen zijn we echter wel op zoek gegaan naar die Boost, want we voelde zeker wel de medium feeling van de Aerosonic (cross-snaar) de kop op steken, welke iets of wat tegen werd gewerkt door de main-snaar. De Aerobite Boost voelt softer aan dan bijvoorbeeld de BG80, maar zeker wel harder dan de Aerobite.

Persoonlijke vinden wij de main-snaar iets te dik t.o.v. de cross-snaar, maar tijdens het spelen is dat nauwelijks tot niet te voelen.

Onze conclusie

Als je wil overstappen naar de Aerobite-serie van YONEX en je bent een echt hardhitter die controle iets minder belangrijk vind, dan raden wij de Aerobite Boost aan. Ben je meer van de controle, waarbij de regelmatig wat power wil spelen, dan is de Aerobite zeker wat voor je.

Beide wel goede snaren, zeker de moeite waard om het een te testen en je te laten verrassen. Het is even wennen als je de overstap maakt, waarbij het zeker hetzelfde is als met andere snaren, het is heel persoonlijk. Het klikt of het klikt niet. Maar dat is met de meeste snaren wel zo, net als met je racket.

Onze bespanner heeft een tijdje met de Aerobite gespeeld, maar uiteindelijk toch weer teruggegaan naar zijn vertrouwde snaar, de BG80 waar hij al ruim 15 jaar mee speelde. Hij kon toch niet echt wennen, al beviel de Aerobite hem zeker wel. Maar uiteindelijk, de klik was er niet voor de volle 100%.


Ook wij hebben de Aeribite en de Aerobite Boost in ons assortiment zitten bij onze bespanservice.

Geef een reactie

Cart
Your cart is currently empty.