Hybride bespanningen

Yonex BG80 in twee kleuren

Hybride bespanningen

Voordat het grote YONEX kwam met snaren als de Aerobite, was onze bespanner al jaren thuis in het afleveren van Hybride bespanningen aan spelers. De leukste combinaties werden bedacht en gevraagd, om spelers nog beter van dienst te kunnen zijn betreft het leveren van de perfecte persoonlijke bespanning naar keuze.

Maar wat is een Hybride bespanning nu precies?

Hybride betekend eigenlijk niets meer dan een mengeling (kruising) tussen twee verschillende soorten of technieken. Bij het toepassen van een Hybride bespanning breng je twee soorten snaren samen, die beide beschikken over verschillende eigenschappen en/of diktes.

Als voorbeeld kun je de Yonex Aerobite nemen, waarbij de lengte snaar (main) een andere speeleigenschap en dikte heeft dan de breedte snaar (cross). De Main-snaar heeft een dikte van 0.67mm en heeft een stroeve coating meegekregen. De cross-snaar is de Yonex Aerosonic en heeft een dikte van 0.61mm en voelt glad aan.

Het totaal brengt het samen op een Soft Feeling Bespanning.

Praktijk voorbeeld

Vele jaren geleden kwam er een speler bij ons bespanner aankloppen met het probleem dat hij zijn bespanning vaak in de top kapot sloeg. De speler speelde met de YONEX BG80, een hard feeling snaar.

Hij had al eens de YONEX BG65Ti geprobeerd, welke ook als speeleigenschap Hard Feeling heeft. Maar toch had hij het gevoel dat deze softer was dan de BG80. Onze bespanner heeft hem toen aangeboden om de combinatie BG65Ti/BG80 in zijn racket te plaatsen. Zodat hij de hardheid van de BG80 zou behouden.

Tot op de dag van vandaag speelt deze speler met de Hybride bespanning (combi) met als lengte snaar de BG65Ti en de breedte snaar de BG80. Hij slaat nog zelden zijn snaren in de top van het racket kapot. Hij wil ook niets anders meer dan deze combi.

Andere combinaties toegepast

In het verleden heeft onze bespanner al meerdere succesvolle combinaties toegepast. Hieronder een klein overzicht van hetgeen hij nog steeds met regelmaat bespant voor een aantal spelers/speelsters:

  • Main: BG65Ti [0.70mm] / Cross: BG80 [0.68mm] — wordt Hard feeling
  • Main: BG80 [0.68mm] / Cross: BG66 Ultimax [0.65mm] — wordt Medium feeling
  • Main: BG65 [0.70mm] / Cross: BG66 [0.66mm] — wordt Soft feeling
  • Main: BG65Ti [0.70mm] / Cross: BG65 [0.70mm] — wordt Medium feeling
Combinatie YONEX BG80 Yellow & YONEX BG80 White
Combinatie YONEX BG80 Yellow & YONEX BG80 White

Naast dat onze bespanner twee type snaren combineert, krijgt hij ook met regelmaat de vraag om twee kleuren van dezelfde snaar te combineren. En ook daar geeft hij dan met alle plezier gehoor aan. Zoals op de bovenstaande foto de combinatie van de BG80 White en de BG80 Yellow

Alle combinaties mogelijk!!

Bij onze bespanservice zijn in principe alle combinaties mogelijk, als het gaat om twee type snaren in een Hybride bespanning en combinaties van kleuren.

En het mooie van alles is, dat alle bespanningen gewoon € 15,- kosten (per bespanning), ongeacht het type snaar en/of welke kleur.

Voor informatie kun je onze bespanner altijd de hemd van het lijf vragen of via stel je vragen via de bekende kanalen, zoals e-mail of whatsapp

Geef een reactie

Cart
Your cart is currently empty.