Vervang op tijd je grip

Grip vervangen

Vervang op tijd je grip

Om het speelplezier te verhogen met je racket, is het raadzaam je grip op tijd te vervangen. Grips slijten door het vele gebruik, maar raken ook verzadigd door het zweet wat uit je handen komt. Je begint grip te verliezen met je racket en de nauwkeurigheid zal afnemen.

Veel spelers kiezen er vaak voor om de originele grip zo origineel te houden, dat hun rackets steeds hetzelfde zullen aanvoelen tijdens het spelen en kiezen daarin dan vaak ook voor een overgrip. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, draai je deze grip over de bestaande originele grip heen. Daarom zijn overgrips vaak ook heel dun (0,5 á 0,6mm dikte), zodat de handgreep van je racket nagenoeg niet veel dikker zal worden.

Overgrips zijn in vele kleuren en patronen te verkrijgen.

Maar er zijn ook genoeg spelers die het plastic van de handgreep afhalen en daarmee zo gaan spelen. Is de grip versleten, dan halen ze de originele grip eraf en vervangen deze dan door een basic grip. Deze grips zijn vaak wel een stuk dikker, ergens tussen de 1,5 en 1,75mm dik. En ook in vele kleuren te verkrijgen.

Welke grip kies jij?

Een grip/overgrip is vaak net zo persoonlijk als de bespanning van je racket. Sommige spelers maakt het allemaal niet zo uit, terwijl andere spelers altijd de grip van het zelfde merk willen, maar vaak ook nog in dezelfde kleur.

Grips zijn te koop in vele merken, types als in kleuren en patronen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Weet je nog niet goed wat je zoekt of wil je goed advies? Ook daar kunnen wij je dan bij helpen. Vraag erna als jij je racket komt brengen voor een nieuwe bespanning of neem contact met ons op via de bekende kanalen.

Of maak meteen even een afspraak met onze bespanner om je grips te laten vervangen.


Stuur je ons liever een whatsappje? Klik dan even op de onderstaande button….

Geef een reactie

Cart
Your cart is currently empty.